18.3.14

Rakenna osaamisesi vahvalle perustalle

Tietokoneet kehittyvät nopeasti ja niitä on muutenkin hyvin erilaisia. On pöytäkoneita, läppäritä, tabletteja ym. Koneet ovat erilaisia prosessoriteholtaan. Käyttöjärjestelmät eivät ole ihan samanlaisia ja esim. Windowsistakin voi olla käytössä ainakin neljä eri versioita (XP, Vista, 7 tai 8).


Jokaisen pitää tulla sinuksi juuri sen oman laitteensa kanssa. Oppiminen vie aikaa, mutta jos perusoppia ei ole, et uskalla edes yrittää ja hyvä kone saattaa jäädä pölyttymään. Tarvitaan motivaatiota, halua oppia käyttämään työ- tai viihdekäyttöön hankkimaansa tietokonetta.    


Jotta tietokoneella on helppo toimia pitää siihen olla myös toimiva nettiyhteys. Jos yhteys pätkii tai se on kovin hidas tulee taas ongelmia. Näissä Nörttien kokoontumissa huomaa, miten erilailla mokkulayhteydet toimivat. Joissakin sivun lataus tapahtuu silmänräpäyksessä, kun toinen saattaa jumiutua kokonaan.


Näppäimistön ja hiiren joustavaan käyttöön kannattaa myös paneutua. On tuskallista, jos et löydä kaikkia kirjaimia. Googlekaan ei osaa arvata, jos sanasta puuttuu useita kirjaimia, tai se on kirjoitettu pahasti väärin, vaikka on se aika avulias hakukone meitä ymmärtämään.


Tietokoneen käytöstä on kirjoitettu lukemattomia kirjoja. Palokan kirjastossa niitä näyttää olevan muutama hyllymetri. Ei niitä kaikkia tarvitse lukea, mutta jokin senioreille sopiva kirja on hyvä lainata. Voihan jonkin kirjan vaikka ostaa kaupasta. Alan lehdissä on sitten rajattomasti viimeisintä tietoa.


On hyvä, jos jollakin on aikaa opettaa kädestä pitäen, mutta silloinkin on parasta tehdä se opittava toiminto ihan itse, koska jos nuori sen tekee silmänräpäyksessä, ei sitä seniori opi ja joutuu taas kysymään samaa asiaa aina uudelleen.
Se on helppoa, kun sen osaa

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kommentoi tähän: