18.11.15

Kamerankäyttöharjoitus

Sovimme, että harjoittelemme ensi tiistaina (24.11) kameran käyttöä nettinurkan jälkeen. Kuvaamme muutamia harjoituskuvia kirjaston lähistöllä. Kävin tänään katsomassa paikkoja valmiiksi harjoitusta varten ja kuvasin vesisateessa "Lumia 630" kännykällä nämä kuvat. Ensi tiistaina kännykkä- tai muu kamera mukaan, jos haluat osallistua harjoitukseen.
Palokan aluekirjasto (vesisade)







Kirjaston seinäpinnoite on kauniisti ruostuvaa petiä
Lumia 20.11.2015 (räntäsade)


Kuvallisia ajatuksia
Video- ja valokuvaus vaativat teknistä taitoa ja visuaalista näkemystä, mutta tärkein on kokemus, joka kasvaa vain kuvaamalla.
Monella meistä kuvaajista on unelmia matkustaa vieraisiin paikkoihin ja kuvata maailmaa kaukana kotoa, mutta usein paras kohde on aivan oman oven ulkopuolella tai kivenheiton päässä omasta asuinpaikasta. Täytyy vain ajatella ja nähdä, mitä voi löytyä omasta ympäristöstä. Lähellä olevissa paikoissa voi käydä niin monta kertaa kuin haluaa, ja saa varmasti juuri ne valokuvat, jotka haluaa tallentaa.
 

Etsi kuvallasi tarinoita
Sen sijaan, että ottaisimme vain yhden kuvan voit löytää paikkoja, joista saa kuvata kokonaisen kuvasarjan tai tallentaa näkymiä videolle. Alueilla on tarinoita, jotka ovat tärkeitä ihmisille, jotka elävät siellä? Miksi he asuvat siellä? Miten tämä alue muuttuu? Onko minulla vanhempia kuvia tästä kohteesta? jne.
Vastaukset kaikkiin esittämiini kysymyksiin löytyvät ja ne auttavat meitä tekemään kuvallisia tarinanoita, jotka voivat innoittaa ja olla mielenkiintoisia myös joillekin muille.
Ehkä aika on rajallista, mutta voimme ajaa 15 minuuttia johonkin suuntaan. Etsi oman vyöhykkeesi sisältä paikkoja -alueita, joissa haluat kuvata. On aivan varmaa, että löydät mielenkiintoista, kun lähdet luomaan uutta tarinaa. Aina tulee olemaan jotain, kun pyrimme katsomaan asioita erilaisesta näkökulmasta.




Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kommentoi tähän: