24.2.16

Hyviä asioita halutaan ja rakastetaan

Tietokone helpottaa meidän jokaisen elämää, eikä nykyään monikaan enää voitsi olla ilman omaa tietokonetta. Vuonna 1980 tietokone oli uusi asia, silloin Aplen perustalta Steve Jobsilta kysyttiin jossakin tilaiuudessa. Mikä on tietokone? Hän vastsi sen olevan "mielen polkupyörä".

Polkupyörä on mainio laite liikkumiseen, mutta niin on tietokonekin mainio laite moniin arkisiin asioihin. Tietokoneesta katsomme kaikenlaista viidettä, mutta teemme myös paljon hyödyllisiä asioita. Marketissa käydessä katson usein pitkää pankkijonoa, johon ei tarvitse jäädä odottamaan, kun kotona on kone, jolla voi hoitaa tärkeät maksut ja muut pankkiasiat. Verkkokauppakaan ei ole hassumpi asia, sillä esim. tulostimen mustepatruunat voi ostaa netistä ja ne ovat jo huomenna omassa postilaatikossa. Saahan mustepatruunoita kaupasta, -kyllä saa, mutta sinne kauppaan on mentävä autolla, sillä kaikillä ei mustekauppa ole ihan vieressä.

Sosiaalinen media on hyödyllinen keino pitää yhteyttä vaikka omiin sukulaisiin. Facebookkiin voi jokainen perustaa ryhmän, joka on salattu muilta kuin ryhmään kutsutuilta sukulaisilta. Skypen avulla voi soittaa ystäville maksutta, asuvat he sitten naapurissa tai eri mantereella. Skypen kautta voi vaikka opastaa ystävää pienissä tietokone ongelmissa.

Tietokoneesta on meille ikääntyville arvaamatonta hyötyä, siksi koneen käyttön oppimseksi kannattaa nähdä pientä vaivaa, koska saamme siitä arvaamattoman suuren hyödyn. Oppiminen ei tapahdu hetkessä, mutta tieto ja taito kasvaa korkoa korolle! 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kommentoi tähän: