16.2.16

Mikä on tietokone

Yksinkertainen kysymys johon ei ole helppoa vastausta, mutta suosittelen joskus tekemään helppoja kysymyksiä. Ota tekstinkäsittelyohjelma auki ja kirjoita siihen ensimmäiselle riville  kysymys.
Mikä on tietokone?
  • etsi siihen 5 -10 erilaista vastausta? Mikä on tietokone juuri minulle, tuntuu ettei 10. vastausta löydy, mutta pienen harkinnan jälkeen niitä saattaa tulla jopa enemmänkin.


Kaikenlaisia kysymyksiä pitää joskus esittää itselleen. Hyödyllinen kysymys saattaa olla myös se 

Mitä teet?
  • mitä teen tällä viikolla
  • mitä teen huomenna tai
  • mitä teen tänään.
Kuinka suunniteltua tekemisemme on tai huomaako vastauksista, ettemme juuri tuhlaa aikaa miettimiseen. Olemme yksilöitä!


Väittäisin että pystyn muuttumaan
Jokaisella on tasan saman verran aikaa vuorokaudessa, mutta meistä jokainen käyttää aikaa taatusti ihan eri tavalla, eikä voi olla kahta ihmistä joiden ajankäyttö on saman kaavan mukaista. 
Ei ole!.


Tietokone antaa hyvää aivojumppaa, sanoisinpa että tietokone on joogaa aivoille! Tänään Palokan netti nurkassa pulpahti esiin kysymys:  
— löytyykö googlaten hakusanalla jooga tai hathajooga mitään mielenkiintoista?  
sieltä löytyi erittäin paljon hyvää asiaa ja sitten muutamien ryhmän jäsenten kanssa teimme yksinkertaisia joogaliikkeitä.
Muistan miten eräs joogaopettaja sanoi että "jooga sopii 2-vuotiasta 102 vuotiaalle", eli se sopii meille jokaiselle, se ei ole edes vaikeaa, koska jokainen harjoittelee omien rajojensa puitteissa.


Olen aloittanut tietokoneen käytön 1980-luvun alkupuoliskolla. Olen käyttänyt ja käytän edelleen tietokonetta lähes päivittäin. Minulla on ollut henkilökohtainen kotitietokone pitkästi yli 30 vuotta.  En varmaan paljon liioittele, kun sanon tarvitsevani tietonettani joka päivä.

— Millaista minun elämäni olisi ilman tietokonetta?
Se olisi huomattavasti rajoittuneempi. Tietokone on antanut minulle paljon.  Joka päivä opin siitä, ja löydän sillä jotain uutta. Internet antaa niin suuret mahdollisuudet etsiä tietoa ympäri maailman. Vaikka kielitaito on heikko, niin silti tietokoneelta löytyy vaikka olisi sitten ihan kiinalaiselta saitilta, jonka voi automaattisesti kääntää Suomeksi. Ei pidä kuvitella, että se käännös olisi valmista Suomen kirjakieltä, mutta monessa asiassa teksti on kuitenkin ymmärrettävää. Mielenkiintoisen asian kohdalla voi lähteä sitä muokkaamaan ja tehdä siitä oman mieleisensä.

Taitavaksi tietokoneen käyttäjäksi ei opi netti nurkassa, mutta nettinurkka antaa tietokoneen käyttäjälle hyvän alkusysäyksen harjoitella lisää. Harjoittele kotona omalla koneella. Ellei omaa konetta vielä ole, niin kirjastosta saa konetta lainattua, mutta ei siitä saa sieltä kuitenkaan kotiin vietäväksi. Parasta on että jos oma tuntuu tarpeelliselta niin osta sellainen. Halvimmalla tietokoneen saa ostamalla jonkun vanhan käytetyn koneen, jonka kanssa kyllä voi joutua hankaluuksiin. 

Eräs vaihtoehto on lähteä liikkeelle hankkimalla tablet-kone, jota voi helposti ohjata kosketusnäyttöä hipaisemalla. Kannettava tietokone on vähän kalliimpi ja sitten on vielä pöytäkone. Valinta on jokaisen itsensä tehtävä, suosituksia ja mielipiteitä voi saada hyvinkin paljon, mutta päätöksiä ei tee kukaan puolestasi.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kommentoi tähän: